اخبار سایت

مزایای خرید پارچه حریر

مزایای خرید پارچه حریر

مزایای خرید پارچه حریر:

قیمت خرید پارچه حریر:

 

حریر (Chiffon) اصطلاحی فرانسوی برای نوعی بافت پارچه است. طیف گسترده‌ای از پارچه‌ها از این بافت استفاده می‌کنند و به همین دلیل تنوع حریر بسیار زیاد است.

پارچه‌ای که با بافت حریر تهیه می‌شود، سبک و ساده است و درخشندگی کمی دارد.

حریر برای اولین بار در اواسط قرن نوزدهم در فرانسه تولید شده است. در اصل این پارچه را از نخ‌های ابریشم تهیه می‌کردند و ازآنجاکه بسیار زیبا بود، زنان اشراف و ثروتمند در اروپا و آمریکا به‌سرعت به آن علاقه‌مند شدند.

البته نوعی پارچه حریر هم وجود دارد که به گروه‌های بومی خاصی در اتیوپی و اریتره منسوب است و صدها سال است از آن در تهیه لباس‌های بلند تا مچ پا که اغلب رنگ‌های روشن دارند، استفاده می‌کنند.

این حریر جدا از حریری است که در فرانسه اختراع شده است. علاوه بر آن نوعی پارچه حریر هم هست که قرن‌هاست در هند تولید می‌شود و معمولا در دوخت ساری (لباس سنتی زنان هندی) به کار می‌رود.

به‌طورکلی پارچه حریر به این دلیل که از ابریشم تهیه می‌شد، بسیار گران‌قیمت بود و هم در فرانسه و هم در کشورهای غربی و هند، فقط افراد عالی‌رتبه جامعه از آن استفاده می‌کردند.

 

در سال ۱۹۵۸، برای اولین بار حریر را از الیاف پلی‌استر درست کردند. امروزه هم بیشتر حریرهای موجود در بازار از پلی‌استر هستند. استفاده از پلی‌استر در بافت حریر باعث می‌شود سطح پارچه حالت آینه‌ای زیبایی بگیرد،

اما هرگز به نرمیِ حریر ابریشمی نمی‌شود.

در حال حاضر بیشتر حریرهای موجود در بازار به‌جز پلی‌استر، از ابریشم مصنوعی و پنبه هم تهیه شده‌اند. البته پنبه ماده‌ای حساس است و به‌اندازه سایر مواد برای تهیه حریر مناسب نیست.

نخ‌های پارچه حریر به دو شکل S و Z قرار می‌گیرند.

بسته به نوع ماده‌ای که برای بافت این نوع پارچه استفاده می‌شود، روش‌های مختلفی وجود دارد. برای مثال، تولید ابریشم شامل پرورش کرم ابریشم، نرم‌شدن پیله‌ها و تاباندن رشته‌هاست.

درحالی‌که برای تولید پلی استر هیچ جزء ارگانیکی وجود ندارد و فرایند تولید آن شامل استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی سنتزشده در آزمایشگاه است.

 

مزایای خرید پارچه حریر

مزایای خرید پارچه حریر

ویژگی‌های اصلی خرید پارچه حریر:

شفاف است و نیاز به آستر دارد
حریر شفاف است و هرچیزی که زیر آن قرار بگیرد دیده می‌شود. برخی از آنها شفاف‌تر و برخی دیگر مات‌ترند. به همین دلیل معمولا از حریر به‌عنوان روکش لباس استفاده می‌کنند که به آن حجم و زیبایی بیشتری می‌دهد.

کمی زبر است
وقتی روی حریر دست می‌کشید، سطح آن تا حدودی زبر است. البته خیلی زیاد نیست ولی مثل ساتن و ابریشم صاف نیست.

کمی کش می‌آید
حریر به‌دلیل نوع بافتی که دارد، در جهت‌های مختلف تا حدودی کش می‌آید. بااین‌حال، برخی از انواع آن کشسانی بیشتری دارند. برای مثال، حریر ابریشمی کمی کشسان‌تر از حریر پلی‌استر است؛ زیرا ابریشم طبیعی انعطاف‌پذیری زیادی دارد.

بافتی سفت و محکم دارد
پیچ‌وتاب نخ‌ها در حریر و بافت سفت آن باعث استحکام این پارچه می‌شود. بااین‌حال این استحکام به‌معنای بادوام‌بودن آن نیست.

کمی براق است
به‌طورکلی حریر درخشندگی بخصوصی دارد. البته مانند ساتن براق نیست و مانند کرپ هم مات نیست. بااین‌حال برخی از انواع آن براق‌تر از بقیه هستند. برای مثال، حریر ابریشمی براق‌تر از حریر پنبه‌ای است.

 

پارچه حریر هم از نظر سبک و هم از نظر موادی که برای ساخت آن استفاده می‌شود، انواع مختلفی دارد که برخی از آنها عبارت‌اند از:

 

۱. حریر کرپ ابریشمی

بافت آن کمی چروکیده و سطح آن زبر است. بااین‌حال جزو باکیفیت‌ترین حریرها به شمار می‌رود.

 

۲. حریر ارگانزا

رایج‌ترین حریر موجود در بازار است و گاهی با نام حریر ملانژ به فروش می‌رسد. افت زیبایی دارد و بسیار نازک و لطیف است و به‌آسانی ریش‌ریش یا نخ‌کش می‌شود.

 

۳. حریر ساتن ابریشمی

حریر ابریشمی با بافت ساتن. کمی براق‌تر از حریر کرپ یا ارگانزا است ولی به اندازه حریر شیشه‌ای براق نیست.

این حریر با بافت مخصوص ساتن تهیه شده است. شفاف‌تر و سبک‌تر از کرپ یا ارگانزا است و سطح آن هم صاف‌تر است.

 

۴. حریر شیشه‌ای یا کریستال

حریر شیشه‌ای براق‌ترین نوع حریر است.

این حریر کاملا براق است و تفاوت زیادی با حریرهای دیگر دارد. به‌راحتی پف می‌کند و کمی خشک است؛

به همین دلیل برای حجم‌دادن لباس‌هایی که دامن پفی دارند و می‌خواهند افت کمتری داشته باشد مناسب است.

۵. حریر ژاکارد

این حریر درست مانند پارچه ژاکارد طرح‌هایی دارد که همراه آن بافته شده‌اند نه اینکه چاپ شده باشند. این حریر با وجود نازک‌بودن کمی سنگین است.

معمولا در لباس‌های کورتا (نوعی لباس سنتی هندی) و روسری از آن استفاده می‌کنند.

 

۶. حریر چملیون یا چندرنگ

این حریر کمیاب‌ترین نوع حریر در بازار است و به‌دلیل ظاهر چندرنگی که دارد، نامش را چملیون گذاشته‌اند که به‌معنای آفتاب‌پرست است.

 

۷. حریر ژرژت

حریر ژرژت ضخیم و زبر است ولی افت بسیار زیبایی دارد و به‌خوبی رنگ‌پذیر است.
زیباترین حریری که در دنیا وجود دارد. از ارگانزا ضخیم‌تر است و ساختار آن محکم است. بهترین و تندترین رنگ‌ها را می‌پذیرد و با افت زیبایش، شیک‌ترین لباس‌ها را تحویل می‌دهد.

 

۸. حریر لورکس

در تهیه این حریر از نخ متالیک موسوم به لورکس استفاده می‌کنند و به همین دلیل رگه‌های براق در آن وجود دارد که باعث درخشندگی آن می‌شود.

مزایای خرید پارچه حریر

مزایای خرید پارچه حریر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *